Koska hakea kulutusluotto?

kulutusluottoMieti rauhassa, minkälaista lainaa tarvitset.

Joskus meille kaikille on tullut se tilanne, kun rahat ovat tiukassa. Tällöin monet miettivät lainan ottamista, varsinkin kun sen hakeminen nykypäivänä on niin helppoa. Mutta ennen lainan hakemista kannattaa aina laskea ja miettiä tarkasti, minkälaista lainaa ja kuinka paljon sitä tarvitsen?

Aiemmassa artikkelissa kertasimme hieman erilaisia lainoja ja mitä eroa niillä on toisiinsa. Voit lukea sen tästä.

Tarvetta kulutusluotolle

Kulutusluotto on tarpeen, jos sinulla ei ole muita vaihtoehtoja kuin hakea laina ja lainasumma tulisi olla yli 1000 euroa. Jotkin pikalainan tarjoajat saattavat tarjota lainaa myös 1000 – 2000 euroa, mutta näin suurille summille edullisin vaihtoehto lähes aina on kulutusluotto. Saat pidemmän maksuajan kuin pikalainoissa, joten kuukausierät eivät pääse nousemaan liian suuriksi. Vertaile edullisimmat kulutusluotot, äläkä ota ensimmäistä jonka löydät. Kulutusluottoa tarjoavia yrityksiä on todella monia, joiden käsittelykulut ja korot voivat erota todella paljon toisistaan. Suurta summaa lainatessa, vertailemalla saatat säästää jopa satoja euroja. Laske myös millaista lainaa sinulla on varaa maksaa takaisin, jotta laskut eivät pääse yllättämään, kun tulee aika alkaa maksamaan luottoa takaisin.

Mieti rauhassa

Jos tuntuu että sinulla ei ole muuta vaihtoehtoa, kuin hakea laina, jotta saat raha-asiasi kuntoon, mieti rauhassa kuinka paljon lainaa tarvitset. Monet ihmiset voivat tehdä virheen ja hakea liian suuren lainan, josta osa voi mennä todella tarpeeseen, mutta ylimääräinen osa ns. ”turhiin” asioihin. Laske siis tarkasti, millä lainasummalla pärjäät ja hae vain se määrä. Näin et maksa turhaan, saat lyhyemmän maksuajan, sekä pienemmät kuukausierät. Kuka haluaisi maksaa sellaista kulutusluottoa takaisin, josta ei edes muista, mihin on sen käyttänyt.

Älä maksa lainaa toisella lainalla

Tämä on se suurin virhe minkä monet tekevät. Jos on haettu lainaa, eräpäivät painavat päälle, eikä rahaa tunnu olevan, haetaan toinen laina jolla edellinen maksetaan pois. Näin ei missään nimessä kannattaisi tehdä. Monet lainantarjoajat tarjoavat eräpäivän siirtoa pienemmällä summalla tai maksusuunnitelman muuttamista. Kulutusluotossa maksusuunnitelman muuttaminen on pikalainaa helpompaa, sillä kulutusluotossa yleisesti on pidemmät maksuajat. Esimerkiksi muuttamalla maksuaikaa hieman pidemmäksi, pienenee kuukausieräkin monesti aika tuntuvasti.

Mikäli haet uuden lainan vain edellisen poismaksamiseen, muista että joudut aina maksamaan uuden lainan käsittelykulut, sekä korot. Näin ollen sinulla on aina enemmän lainaa, kuin aiemmin. Mieti sen sijaan muita vaihtoehtoja, joilla maksaa kuukausierä pois. Lainaa rahaa kaverilta, myy ylimääräisiä tavaroita kirpputorilla ym. Käsittelemme erilaisia vaihtoehtoja lainan hakemiselle tarkemmin myöhemmin.